Tonguç ve Elif Ablası.


Geçtiğimiz cumartesi gezmek için dışarı çıktığımızda Tonguç'un Elif Ablası geldi aklımıza. Bir uğrayalım müsaitse, diye düşündük.. Onlarda müsait olunca bir kaç saat Rehber Öğretmenimiz Handan Hanımın evine misafir olduk. Bu birkaç saat içerisinde Elif ne kadar oyuncağı varsa hepsini Tonguç 'a getirdi. Ona oyunlar yaptı hatta bale gösterisi bile vardı içlerinde :) Elleriyle su içirdi, danseden prensesi izletip bebeklik resimlerini gösterdi. Tonguçbeyin uykusu gelince de kalktık. Elif, Tonguçtan büyük olmasına karşın, onu kıskanmadı. Onun bu içten gelen insanlık sevgisi :)) ( bu aralar okuldaki çocukların dilinden düşürmediği iki kelime bu) oyuncaklarını isteyerek paylaşması bizi çok mutlu etti hem de kendine hayran bıraktırdı. Ama sonradan öğrendik ki Elif bunu sadece Tonguç'a yapıyormuş. Başka çocuklarla bir aradayken aynı şeyi yapmıyormuş :) Çocuklar bile kendi seçtikleri arkadaşlarla oynuyorlar demek ki. Bebek bile olsalar onların da yaratılışlarında "seçme, tercih etme, sahiplenme" duygusu var. Bu müthiş bir şey bence. İnsanın kendine olan güvenin, kararlığın sonucuna bağlı olarak ortaya çıkan tutum ve davranışların bir temeli bir göstergesi.
Paylaşmanın zevkine varmayı zamanla öğrenir bütün çocuklar ama bunu öğretmek için, elinden oyuncağı alınarak ağlatılmamalı ya da herkesin içinde azarlanmamalı, sen büyüksün-lü cümlelerle ne olduğunu bilmez hale sokulmamalı çocuklar..
Olumlu örnek olabilmek için çalışmalı ama kendimizin bile olamadığı şeyler için onlardan yana bir beklenti içinde olmamalıyız bence.. Bırakalım çocuklarımız doğruyu bizden görerek ama yine istedikleri gibi yaşayarak, özgür düşünme ve özgür yaşama isteği törpülenmeden ve zedelenmeden büyüsünler..

Rabbim! Sen çocuklarımızı koru, onları iyi ve doğrudan ayırma. Kötüden ve kötü arkadaştan koru... Amin..

9 yorum:

  1. senem Says:

    Yerim ben onlari... ne kadar mutlu gorunuyorlar :) Aycacim, Tonguc'a ya bir kardes ya da surekli boyle arkadas lazim, baksana nasil da agzi kulaklarinda!! Elif ablasi da belli ki iyi bakmis ama Tonguc'a... cok tatlilar cok!

  2. Kremali'nin annesi Says:

    Maasaallah ne cici bir kiz cocugu bu boyle?! Agzi burnu hokka gibi derler ya aynen oyle. Hele o bilmis bilmis icten gulusu. Sanki benim buradaki hintli gelin adayimi da andiriyor tip olarak. Biri sarisin digeri esmer, iki minik bombayla cok tehlikeli, ama bir o kadar da eglenceli bir gun gecirmissiniz maasaallah.

    Bu arada, bugunun flas haberini vereyim unutmadan. Cok sukur Kremalimin ilk disleri patladi Ayca teyzesi. Henuz gozle gorulmuyorlar ama alt damaginda artik onun da tirtillari var:))

    Sevgiler,
    Ayse Sule

  3. gül Says:

    birinci resim çok güzel ama ikinci de artık Tonguç ezilip de işkence görüyormuş gibi bir ifadesi var. Demek ki ilginin fazlası böyle mi hissetiriyor bebeklere ya da insana..?!

  4. 'gönül telim' Says:

    tonguç maşallah çok tatlısın isminle yaşa inş.

  5. siyap Says:

    gülüşünü sevsinler seniiin!kim bu tatlışla oyuncaklarını paylaşmaz ki...öpüyoruz,sevgileeer...

  6. Kremali'nin annesi Says:

    Ayca'cim, iyi misiniz? Yorumlarda bir guncelleme olmayinca merak ettim. Insaallah sadece cok guzel ve keyifli bir yogunlugun icinde oldugunuz icindir buralara ugramayisiniz:)

    Sevgiler,
    Ayse Sule

  7. RUMEYSA Says:

    merhabalar ben rumeysa çok güzel bi yazı eklemişiniz gerçekten çok doğruu bebişinizde çokkkk tatlı...

    ALLAH analı babalı büyütsün :)

  8. Kremali'nin annesi Says:

    Ayca'cim, sen hic boyle uzun aralar vermezdin. Cidden merak ettim. Umarim hersey yolundadir. Bloguna degilse bile e-mailime kisa bir mesaj atip iyi haberlerini bildirebilirsen cok sevinirim.

    Sevgiler,
    Ayse Sule

  9. AYSUN Says:

    Nerelerdesiniz_