O-H-A!!!


Barış Manço en güzel dil "tatlı dil" dermiş ya hani Ne kadar doğru değil mi? Bu günlerde tatlı dilimizden anlamını bilmediğimiz kelimeler çıkıyor maalesef. "Oha" ile başlayan "kafanı kırarım" la sonlanan cümleler :(
Duyuyor bir şekilde ve söylüyor. Bazen sabır taşı çatlıyor kızıyoruz evde bazen kulak arkası yapıyoruz ama o Tonguç'un anlayabileceği bir şey olmadığından tepkilerimize çoğu zaman anlam veremeden söylemeye devam ediyor. Haklı.
"Oha hayvanlara denir" diye bir açıklama yapıldıbeyefendiye. Şimdi her aklına geldiğinde " Anne bir gün arabamız olduğunda ve hayvanat bahçesine gittiğimizde ve ordaki bir sürü hayvanı gördüğümde hepsine OHAA diyebilir miyim" diye soruyor bana :)) tamam Tonguç diyorum bende :)) Ne diyebilirim ki..
"Anlamını bilmediğin kelimeleri sormadan kullanma" uyarısı yavaş yavaş işe yarıyor gibi ama bu seferde Sorduklarına cevap vermek bizi zora sokuyor :) " Anne bu iyi bir kelime mi? anne bunu söyleyebilir miyim? anne bu ne demek? Bunu da hayvanalara mı söylicez :)? soruları bitmiyor.

Bu arada ben Elif'in 11. aydan bu yanan her kaka yaptığında bunu söylediğini yazmış mıydım :) Evet benim güzel kızım her kaka da saklanıp çişşş diye haber veriyor bize :) Henüz bir alıştırma olayına girmedik ama sanırım kızların tuvalet eğitimine erken başladıkları doğru imiş.
Dışardan bakınca oldukça komik ve iğrenç bir durum gibi görünse de insanın yavrusu söz konusu olunca oldukça güzel bir hale dönüşüyor bu durum :) Bezden kurtulmak da fena olmaz aslında :)

Biz gezemiyoruz ama geçen haftasonu Tonguç Babannesiyle beraber Çanakkaleye halasına gezmeye gitti. 2 günlük güzel bir tatil oldu onun için.

Yarın anneannemiz geliyor merakla bekliyoruz yolunu...

Rabbim bu günlerimizi aratmasın..

0 yorum: