2009 Yaz/ımız


Haber veremeden 1 haftalık tatilimize çıkıp geldik bile. Her şey öylesine güzel dolu doluydu ki.. Rabbim'e şükürler olsun. Şimdi evimizde yazın, beraber olmanın ve ayrılmamanın keyfini sürüyoruz canım oğlumla.

Bu gün benim için çok özel bir sevgisi olan hem üniversiteden sınıf arkadaşım hem ilk öğretmenlik yıllarımın ev arkadaşı olan İlknur ve İkinci annem Ümmühan Teyzem bize geldiler tabi bir de yakışıklı oğlu Kerem vardı. Eskileri yad etmek, sevginin, gözden uzak olsa da gönülden ırak olmadığını kanıtlamak güzeldi. Çok özlemişim çok. Ne çok iyilik gördüm onlardan ne çok şey öğrendim. Sağol benim canım arkadaşım.


Tatilde neler yaptık? Aslında neler yapmadık ki.. İnekler, köpekler, koyunlar, kediler, eşekler vb. canlıyı yakından tanıyıp inceledik sevdik zaman zaman şaşırdık. Su kuşu olup denizden çıkmak bilmedik deyim yerindeyse kıyameti kopardık. Rüzgarın serinliği, yeşilin kendine has huzur şarkısı esşliğinde hamak keyfi yaptık uzun uzun. Mangallar, yemeler içmeler, daha da gezmeler tozmalarla kazasız belasız hastalıksız geçirip geldik tatilimizi. Geçirdiğim en güzel tatillerden biri oldu diyebilirim.

Ayça: Tonguç inekler nasıl yapıyor?
Tonguç: Mööööööö
Ayça : Peki ya koyunlar?
Tonguç: Beeeeeeeee
Ayça: tavuklar?
Tonguç: Gıdgıdgıdgıdaaaaaaaakkk
Ayça: Köpekler?
Tonguç: hawhawhhaw
Ayça: Eşekler?
Tonguç: Eşeeeeeeeeeeek
Ayça:Atlar?
Tonguç: AAAAAAaaaaatt :))


Arabayla yola çıkmak kesinlikle büyük avantaj çocuklu aileler için. Sanırım onca yolu asla Tonguç'la gidemezdim. Gerçi o araba sevdalısı olmasına rağmen sürekli arabada olmaktan müthiş sıkıldı. Mola yerlerinde onu arabaya geri sokabilmek için büyük bir çaba gösterdik ama o kadarcık da olacak sanıyorum :)
Onu oyalamak için anlatıp durduğumuz her şeyi pür dikkat takip edip öğrendi Tonguç Artık Kepçe, yi vinci, inşaatın neye benzediğini, ve yolların vazgeçilmezi tüneli biliyor.

Eşim sanıyorum ilk defa dut döküp pekmez kaynattı :) Tonguç'un organik çayını böylece kendi ellerimizle yapmış olduk. Tonguç ateşle dumanla tanışıp defalarca adlarını söyledi.

İlk başlarda yadırgadı her şeyi ama 1 gün sonra kendini buldu talan etti ne varsa :)
Dedesinin ona verdiği 10 puan 10 puan 10 puan ları büyük bir zevkle alıp aynısını o da dedesine verdi. Şimdi dede nasıl yapıyor dediğimdi elleriyle onun yaptığı gibi yapıp gülüyor.

Tatil anlat anlat bilmez. Resimleri fırsat buldukça yüklemeye çalışacağım..

Not.Biz tatile çıkmadan önceki hafta Tonguç'un halası ve halasının Tonguçtan 9 ay büyük kızı Nil ve 14 ay küçük oğlu Efe bize geldiler. Tonguç ilk defa beni çocuklardan kıskandı. Ne tuhaf bir duygu :) Acaba 2 yaş sendromu mu ? Hem paylaşmayı bilmiyor hem de onlarsız yapamıyor :)


Allahım! Çok şükür :)

0 yorum: