1 - 1 = ?

Sarı oğlan sarı giyerse..


Hayatımızda 9.10.2008 den itibariyle yeni bir Dönem başladı. Adı RaI. İnşallah her şey bundan sonra daha güzel olacak.

O günden beri yoğun bir koşuşturmacayla geçiyor günler. Aylar önce keşfettiğimiz çamaşır makinesinin içinden sıkılıp daha farklı şeylere merak saldık. Her tür çekmece içi ya da dolap içleri, sürgülü dolap kapakları, kağıt karton yemece, yemek seçmece, her tür mutfak alet edavatı, prizlere parmak sokmaca, kıyafet dağıtmaca, sandalyenin altından geçmeca/sıkışmaca, "ATTİİİ" kelimesinin hakkını verircesine her şeyi atmaca, kapı pencere açmaca kapamaca, (takıntı halinde), gördüğü bebeklere "AAMETT" (Ahmet) diye seslenmece, gördüğü kedi kuş dışındaki hayvanlara hawhaww diye çağırmaca..... daha unutup gittiğim bir çok şey. O kadar hızlı büyüyor ki not alayım dediğim çoğu şeyi unutuyorum.


Mesela aylardır soğuk ve sıcak kavramını biliyor ve yemeğe oturduğumuzda sıcak bir şey gördüğünde "oooo" diyerek elleriyle de hayır tarzında bir jest yapıyor bizim ona yaptığımız gibi, ama ben bunu yazıp yazmadığımı bile hatırlamıyorum.

Sonra pipetten pekmez çayını içiyor bazen de üfleyerek kabarcıklar yapıp ses çıkarıyor. Yataktan artık atmıyor kendini rahatça inip çıkıyor. Müziğe karşı ilgisi oldukça artmaya başladı. Her duyduğu müziğe karşı ya popo sallıyor ya da kafa sallayarak ritim tutuyor. Hayvanlara müthiş düşkün ama sürekli haw haw yapıyor. İstiyor ki her hayvanın sesini duysun onu taklit etsin.



Saçlarımı kestirdim ben de kendim için ve sanıyorum yıllardır ilk defa bu kadar memnun oldum bu durumdan aynalara nedense hep bakmak istiyorum :)) iyi berber adamı böyle yaparmış meğer, bunun için kadınlar saç değiştirmekle başlarlarmış yeni olan herşeye ve hayata..

Saçlarımın hafifliğine bir de dolabımdaki fazlalıkları boşaltarak devam ettim. Ne kadar giyilmeyen kullanılmayan kıyafet varsa hepsini ayırıp dağıttım. Dolap gibi içim de boşaldı, rahatladım.

O kadar bilinçli ki çoğu zaman hayretler içerisinde bırakıyor beni. Yapma ya da hayır dediğim şeyi inatla yapıyor mesela sonra da gözlerimin içine bakıyor birşey söylememi bekleyerek.
Peyniri hala yediremiyorum ama balı çok seviyor :) bazende ağzına hiç birşey koydurmuyor. Kendi yemeğini yemeğe başlasın istiyorum ama bir kaç deneme başarısızlıkla sonuçlandığı için beklesem mi diyorum.
Uyku problemini hallettik gibi. Sabah çok uykusu gelse de asla uyutmuyoruz. Sabah uykusu hiç yok yani.( sabah uyuyunca öğleden sonra uyumayıp babaanneyi çok üzüyor) Öğlen yemekten sonra 1,5- 2 saat uyuyor. Yan komşunun bağırışlarından rahatsız olmasa yavrucak daha da uyucak ama malesef uyutmuyorlar yavrumu. Sonra da akşam 20:30- 21:00 gibi akşam uykusuna yatıyoruz. Ama gece tabi ki uyanıyor emmek için. Bazen sadece 2 kez bazen de sürekli, bellli olmuyor.

Büyüdüğünü söylemiş miydim :) bebek havlularına sığmıyor artık bu da yeni bornozu küçük adamın :))
Anneannemi Cumartesi günü kaybettik. Ölümün insana verdiği soğukluk, bir yakını kaybetmenin acısıyla birleşip mavi- gri gözlerde birkaç damla gözyaşına karışıyor.
Allah'tan Anneanneme rahmet, Canım anneciğime ve tüm akrabalara sabır ve sağlık diliyorum.

11 yorum:

  1. Kremali'nin annesi Says:

    Ayca'cim, oncelikle anneannene Allah'tan rahmet diliyorum. Insaallah evlatlarinin ve torunlarinin guzel amellerinden haberdar ve hosnut olacagi baska bir boyutta simdi. Rabbim gani gani rahmet ihsan etsin ve size sabir versin...

    Tonguc cidden cok buyumus Ayca. Sadece fiziki olarak degil, kisilik olarak da buyudugu o kadar bariz ki resimlerde. Allah hayirli evlat etsin, biz nazlarini bir sekilde cekeriz nasil olsa:)

    Saclari ve cekmeceleri hafifletmekle cok iyi yapmissin. Saclari degil ama cekmeceleri hafifletmeye benim de acilen ihtiyacim var su zira. Ama nerden ve nasil baslayacagimi bilemiyorum:(

    Ikinizi de cok opuyor, ama sari civcive musaadenle duble opucuk gonderiyorum:))

    Sevgiler,
    Ayse Sule

  2. Mısır Patlağı :) Says:

    :) Sarışın Oğlan birde sarı giyerse Çok şirin olur annesi :)

    Gerçekten çok ama çok büyüdü tonguç hele o sondan bir önceki resimde naılda bilmiş bilmiş bakmış :)

    Koşup afacanlık yapıp terlediği İçinde sırtına iliştirilen bezi iyiki çekip almıyor :)

    Sevgiler.

  3. Mısır Patlağı :) Says:

    Bu arada Bu RAI olayı nedir neden daha açık yazmadın da merakta bıraktın beni..? Hayırlı haberlerini bekliyorum sevgiler.

  4. Adsız Says:

    Ayçacım başınsağolsun canım , çok üzüldüm..
    Tonguç çok büyümüş gerçektende, bornozlu resmine bayıldım pek seksi:))
    sevgiler

  5. firdevs Says:

    aycacim basin sagolsun . Allah rahmet etsin .

    tonguc sari giyince tam papatya olmus ... :)))

    evet bende su aralar saclarima taktim :p simdi senin kestirdigini okuyunca daha bir gaza geldim :)) biri beni durdursun :))

  6. Esin Says:

    Ayçacım başın sağolsun,rabbim geride kalanlara uzun ömürler versin insallah...

  7. Adsız Says:

    başın sağolsun arkadaşım
    Allah sizlere uzun ömürler versin
    paşayada maşşallah...
    öptük
    yıldız

  8. gül Says:

    anneannene Allahtan rahmet sana da başın sağ olsun canım
    Tonguç ne giyse yakışır
    benimde dolabıma dalıp ayıklama yapmam gerekir ama karar veremiyorum ki...
    biraz da zaman meselesi...

  9. senem Says:

    Aycacim, basiniz sagolsun, Allah sabir versin. Ama ne guzel ki anneannen torunun cocugunu gormus.

    Tonguc sarilari da cekince muhtesem olmus. En bastaki fotografa bayildim. Bakislarindan bile nasil buyudugu belli oluyor bu arada.

    Dolap temizligi bizde de devam ediyor. Ozellikle dogum sonrasi artik giyemeyecegimi dusundugum herseyi verilmek uzere paketledim, coook rahatladim :)

    Sevgiler

    Senem

  10. Kuaybe Says:

    Öncelikle başın sağolsun Ayçacım.. Büyüklerini yitirmek, hayatta daha da yanlız hissettiriyor kendini insana.. İçini üşütüyor sanki..

    Rabbim mekanını cennet eylesin..

    .........


    Sarı oğlan sarı giyerse, tam bir civciv olur bence :))

    .........


    Küçük tatlı civcivin doom günüsünü kaçırdım ben.. Biliyorum, mahcubum, çok üzgünüm :((

    Hatamı telafi etmek isityorum ve acilen ama acilen adres istiyorum mailime.. Onun için küçük, tatlı bir sürprizim var..

    minik.melek@yahoo.com.tr

  11. Talha ile Eymen'in annesi Says:

    rabbim rahmet eylesin... mekanını cennet eylesin anneannenin...
    sarılar bir çocuğa bukadar mı yakışır maşaallah subhanallah...
    dolaplara dalma işi benim de aklımda. rabbim kolaylık versin tüm düşünenlere...