Doktor Kontrolü

Tonguç'un Şirin Olma bakışı :) hi hihih diye de ses efekti eşlik ediyor bu bakışa :)



Pazartesi günü ise iftar yemeğine misafirlerimiz vardı. Bunlar da Tonguç'un kendinden büyük abi ve ablası. Reyhan 7 ay büyük Utku abisi ise tam 2 yaş. Tonguç ne kadar da mutlu oldu çocukları görünce, hiç yabancılık çekmedi. Reyhanın saçlarına bir ara pek bir heves etse de çekmedi, oldukça misafirperver bir bebek olup bütün oyuncaklarını onlarla paylaştı kendi de oynadı.


Cumartesi Zuhal teyzemize gittik. Farklı bir mekana gitmenin zevki, keşfetme arzusuyla birleşince ortalığı talan etti Tonguç :) Yerinde durmak bilmedi.
------
Bu sabah 1. yaş kontrolü için doktora gittik erkenden. Çok şükür herşey yolunda ve güzel.

Tonguç'un aylar önce tespit edilen Anemisi çok şükür artık yok. Kan sayımı güzel çıktı. Bunda her sabah 1 bardak içtiği sulandırılmış pekmezin hakkı var mı bilemiyorum. Doktor Hanım daha önce akdeniz anemisinden şüphelenmişti. Kan sayımları 1 yaşına kadar tam doğru sonucu vermeyebiliyormuş bu nedenle de 1 yaşında mutlaka yaptırılması gerekiyormuş. Eğer çocuk da Akdeniz Anemisi varsa mutlaka uzman bir çocuk kan bilimcisine götürmek gerekiyormuş. Ayrıca asla Kendi gibi bir Akdeniz anemisi olan bir bayanla da evlenmezmiş.


Boyu 82 cm kilosu 11700 baş çevresi ise 48cm Çok şükür.


Doktor hanım süte başlayabileceğimi sabah kahvaltı da 1 bardak ve akşam yemekten sonra 1 bardak şeklinde verebileceğimi söyledi. Pastörize bile olsa bir taşım kaynatmalı ve çocuğun sevdiği şekli bulana kadar ılık, sıcak, soğuk ya da meyveli şekillerini denemeliymişim. Ayrıca biberonda içecekse asla yatarak içmemeli ayakta ya da oturarak içmeliymiş.


Yemekde yasağın olmadığını tekrarlayıp, Sabahları 1 çay kaşığı bal yiyebilir dedi. Peynir sevmediğinden bahsettim. ;O da her seferinde farklı peynir denememi sevdiği peynirden bile çabuk sıkılmasının normal olduğunu söyledi. Tonguç omlette seviyor deyince işte olay budur dedi. Önemli olan onun sevdiği şekilde olmasıymış.


Tonguç'un yanında tv seyretmemizi kesinlikle yasakladı.


Her gün aynı zaman diliminde uyunacak. Sabah uykusu yarım saati aşmayacak (saat 10 gibi mesela). Ve her öğlen aynı saatte uyuyacak 14:00- 16:00 saatleri gibi. Asıl olan da zaten bu öğleden sonra uykularıymış. Yemekten sonra uyuyabiliyorsa o da güzel dedi. Ben Tonguç'un malesef öğleden sonra uyumadığını babaannesinde olduğunu ama sabah uykusunu uyduduğunu söylediğimde o da bana öğle uykusunu sabah aldığı için öğleden sonra uyumaması normal dedi. Bundan sonra sabah uykularını kısa tutacağız Tonguç'un ve sanırım Tonguç Babaannesinin onu uyutmasına mecburen izin verecek. Alışır ilk zamanla zor gelse de inat etse de hatta bundan memnun bile kalır dedi. Ve uykuyu etkileyen diğer bir sebepten bahsetti. O da Dışarı gezmeleri. Her gün mutlaka tercihen 2 kez dışarı çıkılmalıymış. Çocuğun çevreyi tanıması sosyalleşmesi kendini rahatlatması ve kendini bulması için. Dışarı çıkıp rahatlayan çocuk her yönden gelişir uykusunu da daha rahat uyurmuş.


Tonguç'u evde özgür bırakmamızı ve çok yasak koymamamızı istedi. Tehlikelere karşı önlem alıp istediğini alması ve yapması konusunda onu kendine bırakmalıymışız. Mutfak ve banyoya köşelere elektirik prizlerine özellikle dikkat etmeliymişiz.

Bununla alakalı olarak ayrıca Tonguç'un nesneleri tanıma dönemine girdiğini o nedenle de oyuncak almanın gereksiz olduğunu söyledi. Etrafındaki eşyalarla da o nedenle çok fazla ilgileniyormuş.Oyuncak yerine evde tanıması için farklı ev aletleri verilebilirmiş.


Ayakkabı konusunda ise, altı yumuşak, içi hafif çıkıntılı bir ayakkabı önerdi. Evde ise ayakkabı giymemesini söyledi. Kalıp gibi sert ayakkabıları kesinlikle almayın dedi.
------------------
Rabbim! SAğlık ne de güzel bir şey miş. Sana şükürler olsun

2 yorum:

  1. Adsız Says:

    iyiki doğdun paşa,iyiki bizlere umut oldunuz...
    1.yaşınız kutlu olsun
    sağlıklı,mutlu yaşlar görmeniz dileğiyle...

    yıldız

  2. Kremali'nin annesi Says:

    Ayca'cim doktorun tavsiyelerini bizimle paylastigin icin cok tesekkurler. Maalesef burada aile doktoruyla muhatap oluyoruz, o da bu tur detaylara girmeden sedece genel saglik kontrollerini yapiyor. O yuzden senin verdigin ekstra bilgiler bu konudaki acigimizi kapatmamiza cok yardimci oluyor. Tekrar tesekkur ediyor, saglikli ve yakisikli yegenimi pembe nanaklarindan opuyorum:)