Bal Tadında Günler




Haftasonu Tonguç'un babaannesi diğer torununu görmek için Çanakkale'ye gidince bizde baş başa geçirdik haftasonunu.



Cumartesi Maçka Parkına gittik. O kadar yakınında oturmamıza rağmen ilk defa gittiğimi itiraf etmeliyim. Baba Tonguç götürmese belki haberim bile olmıyacaktı :) Güzel bir geziydi bizim için. Tonguç'u yürürken, koşarken, salıncağa binip sallanırken hayal ettik. O büyüdüğünde de geliriz dedik. Biz yola çıkarken meraklı bakışlarını, derin mavi gözlerini hiç kimseden hiç bir şeyden esirgemeyen Tonguç, parka geldiğimizde uyuyakaldı :) Asıl görmesini istediğimiz manzaraları görmek yerine rüyalarına giren meleklerle güldü eğlendi belki de.


Cumartesi gününden..

Kedi ve Çiçek



Pazar günü ise, Osmanbey-Şişli arası mekik dokuduk. Yol geniş ve boş, hava da güzel olunca keyfimize keyif eklendi. Kalabalık ve dar yollardan bıktık usandık artık istiyoruz ki yeşiller arasında, tertemiz havasıyla düşe kalka hoplaya zıplaya büyütelim çocuklarımızı ama hayal, hayal olarak kalmaktan öteye geçemiyor şimdilik.



2 günlük kısacık tatile uzun zamandır unuttuğumuz ve büyük zevk aldığımız bir çok şeyi sığdırdık bu hafta sonu.Hem hatırladık hem tazeledik. Dolu dolu, mutlu ve gelecekten daha bir umutluydu hislerimiz.


Anlıyor da mı bakıyor?


Bakıp da mı yorumluyor?






Tonguç doyasıya oynadı yine Baba Tonguç'la. Gezmekten o da en az bizim kadar zevk aldığını bakışlarından ve çıkardığı çılgın seslerden anladık. Baktığı her şeye bir şey söylüyor sanki. Yakalamaya çalışıp bolca fotografını çekiyorum bende. Yolda uyurken de çok komik, başındaki bereyi elleriyle çenesine kadar indirip yüzünü kapatıyor ve öylece uyuyor, gözkapaklarını kapatır gibi :) Çıkmayan dişleriyle kavgası hala devam ediyor, kemirmek kaşımak en rahatlatan şeyler.







Ali Kerem'i gören herkes çok beğendi. Beğenilmeyecek gibi de değil hani, maşallah pek bir şeker pek bir sevimli. Yakında Yıldızın tatlı kızını da göreceksiniz burada.



Aynı semtte oturmamıza rağmen tanışmayan 2 annenin birbirini bulma şansı az olan bu sanal dünyada bulması ve tanıması ne kadar ilginç. Yolda gördüğüm her bebeğe bakıyorum belki Yıldızın bebeğidir diye :)





Seda'cım yazmayınca merak etmişsin az önce yorumunu gördüm. Teşekkür ediyoruz Tonguç'la ilginize. İyiyiz fakat fırsat bulup yazamadık, resimleri yükleyemedik. Okuldan gel, Tonguç'u doyur sonra dışarı gezmeye çıkar eve gel oyun oyna uyut vs derken yazmaya fırsat kalmıyor. Aslında çok yoruluyorum ve bu gün dışarı çıkmayalım diyorum ama güneşten Tonguç'u mahrum etmek istemediğimden çıkıyoruz. Malum kış çocuğu biraz güneş görsün D vitamini alsın diyorum. Seda'cım istersen bu yürüyüşleri beraber yapalım?



Rabbim! Sen bu tadındaki günleri aratma.. Dermansız Dert verme.. Aminn

11 yorum:

  1. Adsız Says:

    şükür iyiymişsiniz
    öptük sizi
    şu an biraz yoğunuz
    görüşmek üzere
    yıldız

  2. Adsız Says:

    Sevgili Ayca,

    Guzel haberlerinizi almak bizi cok mutlu ediyor her zaman:) Tam da tahmin ettigim gibi, ailece cok guzel bir haftasonu gecirmissiniz. Bizim haftasonu da yogun ve guzeldi ama hep ic mekanlarda gecti disaridaki hava yuzunden :(

    Bizim Ali Kerem bu aralar sesinin SINIRLARINI test etmekle mesgul. Attigi cigliklardan kacacak delik ariyorum. Boyle giderse kendimize baska bir ev aramak zorunda da kalabiliriz. Cogunlugu yaslilardan olusan komsularimiz her an polis/itfaiye/ambulans eskortunda kapimiza dayanabilirler cunku :( Acaba Pavarotti de boyle mi baslamisti kariyerine diye dusunuyorum bazen :))

    Bir de, aynen Tonguc gibi illa gozlerini ortmek istiyor uyuyabilmek icin. Hatta uyku oncesi rituelimiz artik soyle. Beyimiz battaniyesiyle yuzunu kapatip cilgin sesler cikariyor. Cirpiniyor debeleniyor, sonra da sizip kaliyor. Biz de babasiyla birlikte kapinin dibinde nobet tutuyoruz. Uyur uyumaz battaniyeyi cekip almak icin.

    Bakalim daha neler gorucez bizim sevimli afacanlar sayesinde :)

    Ayse Sule

  3. Adsız Says:

    Havalar ısındı anneler dışarı çıkıyor blog güncelleme işleri aslıya alınır şimdi.ama haklısın güzel havaları değerlendirmek gerekir. 3. fotoğrafa bayıldım yüzünün ifadesi çok sevimli öpüldünüz:)

  4. gül Says:

    bu güzel havaların her dakidası bile çok değerli dışarı çıkmakla çok isabetli davranmışsınız

  5. Bir Hoş Seda imiş... Says:

    Ayçacığım sana ve tonguçun öyle alıştım ki sanki evimden birilerinden haber alıyorum yada alamıyormuşum gibi hissediyorum.Anlatımına ve Tonguça da bayılınca :)ister istemez merak ediyorum.Yürüşlerinize bende katılmayı çok isterim helede işin içinde tonguçla tanışmak varsa ama sanırım sen benden biraz uzaklarda oturuyorsun.Genede teklifin için çok teşekkür ederim canım.Belli mi olur belki birgün hem seni hem tongucu tanıma fırsatım olur(inşallah)

  6. Anne ve Bebisi Says:

    Allahım ne kadar tatlı bir bebiş bu Tonguç :)) Keşke kucağıma alıp da sevebilsem :)) Böyle sanal sanal, uzaktan olmuyor :))

    Umarım bol yeşillikli bir yerde yaşarsınız, Tonguç orada büyür :)

  7. Mısır Patlağı :) Says:

    Evet aycacım Çok doğru bir tespit bu bencede Onlar artık etrafındaki herşeye anlayarak bakıyorlar , anlamaya çalışıyorlar Büyüyorlar hamd olsun ...

    Tonguç günden güne büyüyor ayşe şulenin bebeği de yani üçümüzünkilerrde aynı zamanda doğmuşlar ne kadar güzel değil mi :)

    Walla bu bana çok ayrı bir zevk veriyor hepsi Çok şirin öpüyorum sizi :) mujjuka

  8. Ayça Says:

    Teşekkürler Yıldız iyiyiz :)

    Ayşe Şule bizde de aynı ses denemeleri var. sen nasıl uyutyuyorsun Ali keremi bir de şu an çalışıyor musun?

    Pıtırcık Seda Mısır patlağı ve Anne ve Bebişi çok sağolun :) bizde sizlere çok alıştık. sizleri çok seviyoruz. umarım bir gün yüzyüze de tanışırız. Evimiz açık herkese bekleriz.

  9. Adsız Says:

    Ayca,

    Maalesef Ali Kerem idealimdeki saatten daha gec uyuyor genelde. Sanirim babasiyla daha uzun vakit gecirebilmek icin kendini uyumamaya zorluyor. Eger o aksam bir yere gitmissek ve donuste yolda uyuyup kalmamissa eve vardigimizda uyutmak daha da zor oluyor. Sanirim yeni/yabanci yuzler ve seslerden cok heyecanlaniyor ve bunu uzerinden atip uyku moduna gecmesi zaman aliyor.

    Genelde, once alt temizligi ve beslenmesini halledip, yatagina yatiriyoruz. Isiklari sondurup, bos biberonunu agzina verip, battaniyesini ortuyoruz. Iyi geceler dileyip odasindan cikiyoruz. Kapiyi aralik birakip nobet tutuyoruz uyuyana kadar. Biberonu ve battaniyesiyle oynayarak uyumaya alisti bir suredir ve sukurler olsun ki genelde bu sekilde kendi kendine uyuyor. Eger aglarsa arada bir iceri girip ona guvende oldugunu hissettirip tekrar odadan cikiyoruz.

    Tonguc nasil uyuyor Ayca? Bir de yuzukoyun dondukten sonra geri sirtustu donebiliyor mu? Bu benim icin cok onemli bir donum noktasi ve maalesef henuz ikinci asamaya (sirtusutu geri donme) gelemedik biz.

    Ayse Sule

  10. Pınarın Kulubesi Says:

    Ayça
    bal tadındaki günleriniz hiç bitmesin bu baldan tatlı oğluş ile. Gökyüzü ve deniz sönük kalıyor onun maviliğinin yanında. Maşallah.
    Dişlerini kolaylıkla çıkarır inşallah Tonguç ve tüm bebeklerimiz. Bu yoğunlukta bizi de unutmayıp bıraktığın güzel yorumlar için çok teşekkürler Ayça...
    Sanal olsa da çok güzel bu dostluklar... Umarım bir gün tanışır, sanallıktan gerçeğe taşırız.

  11. Adsız Says:

    Ayca,

    Sordugun sorulardan birini cevaplamayi unutmusum, lutfen kusura bakma. Henuz calismiyorum. Once doktora tezimi bitirmem lazim ki, gunumun neredeyse tamamini kaplayan bir bebekle bunu hangi vadede yapabilirim, hatta yapabilir miyim bilemiyorum. Esimin de tesvikiyle belki burada guvendigimiz bir arkadasima haftada iki kez yarim gun birakmayi dusunuyorum Ali Kerem'i. Eger o kisa zaman dilimlerini verimli kullanabilirsem insaallah tezde ilerler ve belki korktugum kadar gec kalmam doktorayi bitirme konusunda. Dualarini esirgemezsen cok sevinirim...

    Sevgiler,
    Ayse Sule