Okul maceramız tatlı ödevler ve heyecanlarla devam ediyor. Tonguç ve Elifin hastalıkları da çok şükür geçti ama yaşanan öksürük ve ateş krizleriyle malesef antibiyotik kullanmak zorunda kaldık.
Sene başına göre daha iyi dedi öğretmenimiz en azından kurallar oturmuş ve söz dinliyormuş. oyuncak fırlatma huyumuz tam olarak bitmemiş ama azalmış.
Bu aralar makinelere taktı kafayı bol bol makine yapmak istiyor hatta bunları resmediyor. Haberlerde gördüğü selden etkilenmiş olacak ki Selden kurtaran makine tasarlamış dün mesela. Çok değişik hayalleri var :) Uçma isteği de halen devam ediyor. Kanatlarım olmalı uçmalıyım diyor beraber kanat yapmak istiyor ahhh uğraşıcam ama Elif kız bırakmıyor ki..

Dinozorlar sonra, dinozor resimleri çiziyor onlarla ilgili bir sürü şey uydurup anlatıyor :)

Çok güzel resimler yapıyor. Dikenli kediler, hayaletler, hem uçan hem de denizde yüzen arabalar, otomatik oyuncak makineleri (ne demekse artık :))

Uykusu da düzeldi yatağına kendi yatıp uyuyor maşallah :)

Ailecek aldığımız kararla artık yemek yemese de akşam yemeklerinde mutlaka sofrada oturuyor. Yemeğini olabildiğince kendi yiyor çorba dahil. Tattıği yiyecek sayısında da oldukça bir artış oldu okul sayesinde bu da hepimizi çok mutlu ediyor. Okulda geçen gün yarım kivi yemiş mesela bu bize göre bir milad gerçekten de :) hayatında ağzına sürmeyeceği bir şey normalde ama öğretmeni isteyince yemiş :) Buna da şükür.

Veeee televizyon. Bizim salonda 2 tv var. Biri büyük herkesin izlediği diğeri küçük sadece Tonguçun yumurcak ve trt çocuk izlediği. Biz Tonguçun izlediği küçük tv yi kapattık. Artık orda hiç birşey izleyemeyecek. Çoktan verilmesi gereken bir karardı iyi oldu. Öğretmenimiz de özellikle rica etmişti zaten bu konuyu. salonda diğer tv var ama Tonguç pek izlemiyor onu zaten onu da kapatmamız mümkün değil.

Elif im se sabahları yumurta yemiyormuş bu oldukça üzdü beni. Tonguçun sabahları tek yediği şey yumurta olduğu düşünülürse Elifin yememesi oldukça garip :) Babanneye türlü naz yapıp yemiyormuş malesef. Onun dışında yemekle arası gayet iyi. sadece sabahları kahvaltıyı sevmiyor :(

Müthiş bir banyo merakı var. Kapıyı açık görmesin koşarak gidiyor :) Bir de abi ne yaparsa onu yapmaya çalışıyor. Herşeye yetiyor küçücük boyuyla :)
Geçen gün Tonguça kışlık kıyafet aldım hemen o da başladı istemeye o da giyecekmiş abisine aldıklarımı. Hele koca botları giydi ki çıkarmak istemedi ayağından :)

Rabbim ömürlerini hayırlı eylesin

0 yorum: