Aguuu

Elif 3 aylık oldu, biz yine geç kaldık aklımızdakileri yazmaya.
İşe başladım 9 Aralık'ta. İş le beraber hastalıklar da başladı. Son 10 günümüz gece ve gündüzüyle uykusuzluk ve yorgunlukla geçti. Tonguç u bizim okulun anaokuluna alıştırma çabalarımın sonucu mu bu bilmiyorum. Önce minik kızımın burnu tıkandı, ememedi uyuyamadı derken Tonguç un bir türlü düşmeyen yüksek ateşiyle boğuştuk. Çok şükür şu an ikisi de daha iyi tam atlatamamış olsalar da.

Elif hanım 2. ayı beklemeden 40 çıktığından bu yana etrafına gülücükler atıyor. Önce öylesine sandık ama değil bilinçli olarak onunla konuşulduğunda ya da gülündüğünde o da mutlaka gülücükle karşılık veriyor. Ahhh.. onun gülüşü öyle güzel ki.. tarif bile edemiyorum. Kendini zorla sevdiriyor kızım. Rabbim gülen yüzünü soldurmasın kızımın ve tüm bebeklerin.

Artık oturmak istiyor, kalkmak için öyle gayret ediyor ki bazen biz bu isteğine karşılık verip kaldırdığımızda da çok mutlu oluyor. Ve konuşuyor resmen. Aguları hiç bitmiyor kızımın. Ne demekse bu aguu çok merak ediyorum doğrusu :)
Ben okuldayken lazım olur diye biberon aldım doğal akışlı olanlardan ama maalesef içmeyi beceremedi Elif. İçindeki aparatı çıkardım yine olmadı. Allah'tan okul yakın da emzirmeye rahatça gelebiliyorum. Düzen kurma çabalarımız hastalıkla bertaraf oldu inşallah kısa zamanda istediğim düzeni sağlayabiliriz.

Tonguç'a gelince ateşten kıpkırmızı oldu yavrum. O yandıkça bizim içimiz eridi resmen. Allah kimseyi evladıyla sınamasın..
Elif' le olan savaş devam ediyor hala. Yüzünü gözünü yolmayı bıraktı çok şükür. Bandırma o açıdan ona iyi geldi. Ama evde yine de yapıyor yapacağını eline ne geçerse ırlatmalar. Öpücem sevicem deyip sıkıştırıp can acıtmalar daha neleer neler.. Elif uyuduğu zaman odasına hızla koşup canını acıtıyor.Bizim onun arkasından koştuğumuzu görünce de bunu oyun haline getirdi. Gitsek ona prim veriyoruz devamı geliyor, gitmesek Elife bir şey yapacak diye korkuyoruz :( ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz..
Oyuncaklarla arası da iyi değil zon zamanlarda 1 koca bavul oyuncak topladım geçenlerde ne aradığı ne sorduğu var. Dışardakilerinde yüzüne bakmıyor. Kendi kendine oyun oynamayı bıraktı :( yeni oyuncağı ona göre daha güzel..

Ey iman edenler ! Allah'ın size helal kıldığı iyi ve temiz şeyleri ( siz kendinize) haram kılmayın ve sınırı aşmayın .Allah sınırı aşanları sevmez ! .. maide 87

4 yorum:

  1. Pınarın Kulubesi Says:

    Allah sabır güç versin size. Zor zamanlar gerçekten. Umarım Tonguç bu dönemi biran önce atlatır. En çok korktuğum şey bu. Ben de Can'a bak kardeşin burada deyip karnımı gösteriyorum. -"Döveyim mi onu" diye bir cevap alıyorum. Oysa ki böyle bir huyu hiç yok. Nereden çıkardı bu cümleyi, ilerde ne yapacak bilmiyorum...
    Abilerle çok iyi anlaşıyor ama kardeş olunca durum nasıl olur bilmiyorum. Bir uzmana danışmak, bir kaç kitap dergi okumak bu konuda iyi olur sanırım.
    Minik Elif'e ve Tonguç'a çok geçmiş olsun. Tekrarı olmasın bir daha. Bu kardeşler arası hastalık bulaşma durumu da ayrı bir mesele beni de korkutan şimdiden :(
    sevgiler

  2. Esin Says:

    Ayça çok geçmiş olsun,ömerin kıskançlıkları bir nebze düzeldi,kardeşine alışıyor gibi.Ben hiç kızmıyorum artık ömerin yaptığı şeylere ,kızdıkça dikkat çekmek vs için daha çok yapıyor..Tuvalete mutfağa gidince ona emanet ediyorum,emanet olduğundan mıdır nedir oynuyor sadece muratla,hırpalamıyor.Bizim yanımızda hırpaladığını farkettim, hep dikkat çekmek amaç.
    Birde beraber birşeyler yapmak bir aile olduğunuz hissi verdiğinden ,kardeşine alışması için iyi oluyor.Ben atıyorum muratı bebek arabasına ,ömerde yanımda yürüyüşe çıkıyoruz.
    Bir de çok öpmek sevmek lazım büyüğü ve de kardeşini öpmek isteyince yada bir şey yapınca engellmemek ,zarar vermediği sürece tabii ,ne de olsa onun kardeşi...
    Bir de şu yazıyı oku bence çok güzel bir yazı..

    http://www.alternatifanne.com/?p=1269
    Belki okumuşsundur...

  3. gül Says:

    bir süre bu kardeş ilgisi devam eder yanında pek sevmiyorsunuzdur inşallah
    ama gözetiminizde bol bol kucağına verin ki hevesi geçsin
    inan 1 yıl sonra çok rahat edeceksin beraber oynadıklarında
    ben o zor geçen ilk 2 yılı hatırlamıyorum bile...
    Allah yardımcın olsun ..geçmiş olsun

  4. Ayça Says:

    Pınarcım kusura bakma nolur tebrik etmedim ben seni galiba..
    Rabbim hayırlı ve sağlıklı bir evlat versin canım. Ben zorluklarını yazıyorum ama zaten tadı anlatılacak gibi değil yeni bebeğin. aman hevesin kırılmasın. Çok mutlu oldum gerçekten :)

    Esin sağol:) sen benim rehberimsin ne yazsan zaten uymaya yapmaya çalışıyorum.

    Gül senin çocuk sevgini ben zaten yıllardır biliyorum. Keşke her çocuk seninkiler kadar uyumlu olsa..