Biz Geldik.

Çok sevdiği rahmetli arabası parçalanması 1 hafta bile sürmedi. uzaktan kumandasını hala saklıyoruz :)




Yeniden Merhaba,



Hayata yeni bir sayfa açtık 2 ocak 2009 da ve EVLENDİK. Bu güzel ve heyecanlanlı dönem 10 Ocak ta evimize taşınmamızla hız kazandı ve zamanı yakalayamaz olduk. Taşınma döneminde çok yorulduk yerleşmek için de bir o kadar daha zahmet çektik. Ve sonunda işlerimizi bitirdik günlüğümüze geri döndük.



Bu süre zarfında Tonguç da hiç durmadan ve her gün bizi şaşırtarak büyümeye devam etti. "KA" hecesi söküldü çoğunu tam ve net söylüyor.



Kapı



Kalk



Kaldır



Karanlık



Kalem



Kalp



Tonguç bu sözleri çoğunlukla söylüyor ya da duruma göre kaaa diye uzatarak söylemek istediği şeyi anlatıyor. Bunlar dışında aydede, su isçem ya da su istiyom karışımı bir cümle de kurmaya başladı. Süpper bir ANNE deyişi var ki sormayın içimin yağı erimiyor resmen buharlaşıyorum.



Bir ara sevdiği ve yakınında bulunan herkese anneeee deyip sarılmaya başlamıştı bazen dedesine bazen babası ya da babannesine. Şimdi çok iyi biliyor ve sesleniyor baba ya da dede diye.



Kullandığı bir çok kelime var aslında ama aklına gelmiyor insanın pat diye. Süt, papa(papağan), aç, ottuu (oturdu), çiş, sıcak, daat(saat). Telefonu alıp çok güzel bir şekilde alooo diyor :)



Her gün mutlaka gece bahçesini izliyor ve o varken sanki dünya duruyor. Apsideyzi 'ye, hele onun dansedip şarkı söylemesine bayılıyor ve sürekli apsi diye tv gösterip açmamızı istiyor. O bitince uykuya gidiyor ve gidileceğini biliyor.

Keki ve tatlıları çok seviyor hele çokokrem varsa başka şey yemek istemiyor. Yemek istemiyorsa asla bir şey yemiyor. İlk lokmayı yedirene kadar bize kök söktürüyor tadını alınca da isteyip duruyor :) Kendi kendine yemek için henüz bir çaba da bulunmuyor.




Saçları uzadı ve sıklaştı iyi ki kestirmişiz diyoruz.



17. ayına girdi. Çok şükür sağlıklı ve iyi. 12. aydan beri dr. a gitmedik. Boy ve kilo ölçümü de yapılmadı.



Kalem hastalığımız var bu aralar sürekli kalem istiyor "çiz" (çiziyorum) diyor duvara kalemle bir şeyler yazmak isterken. Bıraksakk tüm duvarları boyayacak ama izin vermiyoruz. Buna bir neden de hala eline aldığı herşeyi ağzına götürmesi. Yemesinden koktuğum için boya kalemi alamıyorum.



Yükseğe çıkmaya bayılıyor ve yükseğe çıkınca anlamadığımız bir sürü cümleyi nutuk atar gibi arka arkaya aralıksız sıralıyor. Politikacı olmasından korkuyoruz :) Çünkü en çok yüksekteyken konuşuyor. Bütün gün masanın tepesinden inmiyor. Artık masanın üstüne bile bir şey koyamıyoruz. Aslında ona da bir masa sandalye aldık geçen hafta sonu. Ama beyimiz otumanın dışında onun da üzerinden inmediği ve çıktığı yetmiyormuş gibi onun üzerine basıp daha da yükseklere çıkma girişimleri ve düşmelere sebep olduğu için masasını şimdilik kaldırdık. Biraz daha büyümesini ya da sakinleşmesini bekliyoruz kullanmaya başlaması için.



Oyuncak arabaları seviyor. Ve saklambaç, kovalamaca oynamayı. Bizi soluksuz bırakıyor ama kendi hiç yorulmuyor sürekli koşarak kaçıp kovalanmak istiyor.



Durup durup boynumuza atılıp sarılıyor. Çok sevgi dolu bir çocuk :)



Konuşurken gözlerine bakmıyorsam eğilip gözlerimin içine anneee diye başlayarak onun gözlerinin içine bakmamı sağlayarak konuşmasına devam ediyor :)




Yeni evimizin parklarını ve dışarda oynamayı çok seviyor. Kaydırağa tek başına çıkıyor ve kayıyor.



Bu arada okulumuz tam gün eğitime başladı. O nedenle bu dönem sabah 7 de evden çıkıp ancak akşam 4 gibi evde olabiliyorum. Bütün gün oğlumu görememin huzursuzluğunu yaşıyor, uykusuzluğun, git gel bitmeyen yolun ve yorgunluğun sonucunda da ne nete girebiliyorum ne de kendime, eve zaman ayırabiliyorum. Her gün 3 vasıtayla 1,5 saat ayakta yapılan yolculuğa alışmaya çalışmak pek de kolay değil benim gibi evi okuluna 5 dakika yürüme mesafesinde olan biri olarak.

Tonguç uyanmadan son olarak,
Rabbim den herkese sağlık ve mutluluk diliyorum.




11 yorum:

  1. annesininoglusu Says:

    siz ortadan kaybolunca yeni bebek geliyor sanmıştım ama yanılldım:)) eviniz hayırlı uğurlu olsun,güle güle oturun...

  2. Mısır Patlağı :) Says:

    Canım benm hoşşgeldiniz :) evinizde hayırlı olsunnnnn tonguç çok büyümüş maşallah seni ve onu öpüyoruz duana amin diyoruz sevgiler.

  3. firdevs Says:

    hosgeldin ayca :)

    eviniz hayirli olsun . Allah agiz tadiyla oturmanizi nasipetsin .

    tonguc'a kocaman opucukler :)

  4. AYSUN Says:

    Ayçe ben de yeni bebek sanmıştım:P Ama evlenmişsiniz:) Süper bir haber... Hayırlı olsun eviniz. Güle güle oturun inşallah... Uzaklık çok zor değil mi? Ben anlayabilirim:) Hergün karşıya geçip gelen biri olarak... Allah yardımcın olsun.

  5. Kremali'nin annesi Says:

    Ayca'cim, cok sevindim guzel haberlerinize. Yeni evinizde huzur icinde gule gule oturursunuz insaallah. En cok da Tonguc'a iyi gelmistir bu mekan degisikligi; su siralar etraftaki parklari fetih ve kesifle cok mesguldur eminim:))

    Ben de cok yogunum bu aralar; annem geldi Ali Kerem'in bakiminda biraz yardimci olmak icin. Cogunlukla yine ben bakiyorum cocuguma, ama en azindan yemek pisirme yuku uzerimde degil artik:)

    Annem gitmeden tezin ilk taslagini bitirmeye calisiyorum. O yuzden blog isine de kisa bir ara verdim. Dondugumde ilk yapacagim islerden biri de senin mimini cevaplamak olacak insaallah:)

    Allah yardimcimiz olsun diyor, Tonguc'u da seni de kocaman opuyoruz...

    Sevgiler,
    Ayse Sule

  6. Seyhan Says:

    hoş geldiniz ayça önce güle güle oturun , bu yakışıklı harbi çok büyümüş maşallah sevgiler

  7. YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) Says:

    Haberlerinizi almak aynı zamanda sizi görmek çok güzel oluyor, özledik Tonguç'u.(annesini görüyoruz da Tonguç'tan uzak kaldık.)

    Güle güle oturun evinizde.
    Güzel günleriniz olsun inşallah, huzurlu mutlu sağlıklı....

    Sevgilerle.

  8. gül Says:

    tekrar hayırlı olsun yeni eviniz
    ama şöyle biraz daha foto ekleseydin Tonguç'un evin çeşitli yerlerinde

  9. muko Says:

    hoşgeldiniz,yeni evin hayırlı olsun inşallah güle güle oturun,tonguçta ne güzel büyümüş görmeyeli maşallah...

  10. Talha ile Eymen'in annesi Says:

    rabbim hayırla, sağlıkla, mutlulukla oturmayı nasip etsin... ben de bebek zannetmiştim :D yolculuk insanı yorsada kendi evinde olmanın huzuru bambaşka :)

  11. Betül KAVAL Says:

    Ayçacım hoşgeldin canım. çok sevindim seni ve tonguçu görünce. Yeni eviniz hayırlı olsun güle güle oturun inşallah. Allah bizede nasip eder inşallah.

    sevgiler