Elif mi?

Anne: Abi okuldan geldi mi kızım?
Elif:   Geldi ı'ıııı     (gelmedi)

Anne: Yemeğini bitirdin mi Elif?
Elif:   Bitiidi ı'ııı

Şeklinde uzayıp gidiyor Elif hanımla diyaloglarımız. Olumlu cümlelerde problem yok ama olumsuzlarda mutlaka ı ııı ekliyoruz :))

Anne : Salatalık ister misin Elif?
Elif : Ee          (evet)

Anne : Resim yapalım mı?
Elif : Ee

Evet demek uzun geliyor ee yetiyor ona :) nasılsa biz de anlıyoruz dediğini uğraşmıyor.

Dili Ramazan bayramından bu yana çözüldü. Her şeyi anlatıyor, anlıyor.
 dıııdıdı duududu dan oluşan şu an aklıma gelmeyen bir sürü fiilleri var Elifin. yapdııdı (yaptırdı), götüüüdü  ( götürdü),   taamii ediiidi ( tamir edildi )


Kıyafetlerini iç çamaşırlarına varıncaya kadar kendi giyiyor  :) Kendi yemeğini kendi yiyor. Aslında her işini kendi görüyor.

Ama Öyle bir inadı var ki dünya yıkılsa dediğinden istediğinden dönmüyor.

Geçen gün arabadayız Emirgana gidiyoruz. Evden çıkmadan önce tuvaletini yaptırmış olmama rağmen daha evden çok uzaklaşmamıştık ki çiş geldi dedi. Yeni yaptın yoktur dedim çiş geldi diye ortalığı ayağa kaldırdı. Neyse ki yolda durmamıza tuvalet aramamıza gerek kalmadan rahatça çişini yapabilmesi için aparatımız var başladım onu aramaya. Bulduk, hazırladık Elifi otutturduk, Elif bitttiiii diye haber verdi kaldırdık giydirdik topladık derken bir baktım yapmamış. Hani çişin vardı Elif yapmamışsın dedim. Elif Gülerek ne dese beğenirsiniz ŞAKAAA!! demesin mi:)) Dakikalarca gülmekten kendimize gelemedik. Şaka da bilirmiş:)

Rabbim annesine hasret kalmış tüm yavruları korusun yanan yüreklerine ferahlık versin. Evlatları da annelerine bağışlasın.. Amin


1 yorum:

  1. Mommyslifetime Says:

    kocaman olmuşler. darısı başımıza
    mommyslifetime.blogspot.com