Bu yaz evimizde olmayı planlarken neredeyse hiç evde kalmadık. 20 gün süren Bandırma gezisinden sonra evimizdeyiz yeniden. Ramazan Bayramını evde Çekirdek aile olarak geçireceğiz kısmetse.

Tonguç Bandırma yı çok seviyor ve ordan hiç gelmek istemiyor. Ona kalsa gelmeyecekti zorla getirdim minik adamı. O kadar büyüdü ki inanamıyorum bazen. Hele cümleleri bizi şaşırtıp çoğu zaman da güldürüyor. Yemek olayı biraz daha iyi gibi en azından bir kaç çeşit ekledik yediklerine. Aslında yaz tatilleri disiplin için biçilmiş kaftan ama ne var ki gezmeler şımarmak için birebir. Tam evde bir düzen oturtuyorum bir yere gidiyoruz anında yerle bir oluyor ne yazıkki bir şey yapamıyorum. Uykumuz da düzeldi çok şükür. Demek ki bir çocuğun uyku düzeni en kötü ihtimalle 4 yaşlında oturuyor muş :)

O kadar saf ve temiz halleri ki Tonguç'un büyüsün istemiyorum çoğu zaman. Yaramaz hareketli bir çocuk ama oldukça temiz kalpli ve duygusal da. Yemeklerin onu çok güçlü yaptığını yemek yeyince elimizi sıktığında canımızı acıttığına inanacak kadar minik hala. Tuvaletin çocuk adaptörüne oturmayı reddedip ben sığmıyorum çok büyüdüm kaldırın bunu diyecek kadar byük :) Çok yakışıklı çok sevecen..

Arabalı yatak isteyip duruyor hala. Babannesinden bile istiyor. Bir alalım diyorum bir vazgeçiyorum. Şimdiden her dediğini yapmak ne kadar doğru? Gittiğim bir seminer de danışman rehber bize "Başarı istiyorsanız önüne engel koyun" demişti. Bu söze kısmen katılıyorum. Mutlu olsunlar diye her şeyi almaya gayret ediyoruz peki ne kadar mutlu oluyor lar?

Elifimiz se tam 11 aylık. Çok güzel sıralıyor cesareti gelse güzel de yürüyecek ama cesaret edemiyor henüz. Ayağa kalkıp yürümek yerine üstüme atlıyor minik hanım oysa çok hazır. Abiyle araları da iyi. Elhamdülilllah kalmadı geçimsizlik durumları. Alıştılar birbirlerine hatta biri dışarı çıksa diğeri peşinden koşuyor ayrılamıyorlar.
Elif in gülüşüne bayılıyorum ben en çok nasıl güzel gülüyor yok yok kikirdiyor desem daha doğru olacak çok tatlı prenses. Abisi ne kadar güzelsin sen diyerek seviyor Elifi ve ona prenses diyor romantik oğlum. Babayı görür görmez başlıyor oyunlara baba da ona mest :) Ama bağımlılık durumlarımız devam ediyor hala benim yan odada olmama bile tahammül edemiyor. 5 Eylülde okul başlayacak bakalım o zaman ne yapacağız.

Elif e yemek yediremiyorum kendi yemek yemek istiyor ve dolayısıyla hem saç baş hem yerler olduğu gibi yemek artığı oluyor onu mu yeri mi temizlesem şaşıyorum. Saçları çok uzadı geçen gün ona çeşit çeşit tokalar aldım ama taktırmıyor nedense. Ben inatla takıyorum o da inatla çıkarıyor.
Anne ,mama, gel gel, hadi diyor ve al ver koy otur gibi basit emirleri anlıyor. Oyuncaklarla oynuyor.

Bol hayırlı Ramazanlar..


3 yorum:

  1. elif-kayra Says:

    yemek sonrası o kontrol bizdede var

    maşallah tonguç ve elif'e

  2. mihli Says:

    benim oglumla kızım arasındada sizinkiler kadar fark var hemen hemen.. oglum 32 kızım 2 aylık.. zaman zaman(nasıl olucak bu kjadar yakın 2 cocuk hemde biri kız biri oglan dedigimde" acıp okumak rahatlatıyor sizin blogu..
    aynı korkular bizdede var. özellikle yüksek ses.. her cocugun bayıldıgı lunaparklar bzim için sıkıntı..
    ben birazdaevde cok sakin bir hayat yasamamıza baglıyorum.. yüksek sesle bile konusulmaz cünkü...
    inşaallah geçer.. tonguç, önden rehberlik ediyor simdilik bize:))

  3. Ayça Says:

    Elif cim sağol :)

    Sevgili mihli,
    tonguç ta 2-3 yaş civarı sevmezdi oyun mekanlarını binmezdi arabalara filan ama o sonra geçti. Bu başka bişey. Dışarda hayalet lafı duysa ya da çizgi filmler de bir hayal kahramanı görse yarı gerçek sanıyor. Umarım yakın zamanda gerçer hepsi.
    Bizi ziyaretinize çok sevindik. eskisi kadar çok yazamıyorsak da mutlaka dönüp dolaşıp geliyoruz buraya.
    Allah sana kolaylıklar versin hiç dara düşmezsin inşallah. Benim şansıma 2 çocuğumun da uyumayan ve yerinde drmayan cinsten olmaları :) yazılanlardan korkma sakın bize has bunlar :)